Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA in DRACHTEN

Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA gevestigd in Drachten. Uitvaart verzorger.

Over Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA

Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA valt onder de rubriek uitvaartverzorging in Drachten.

 ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Begin jaren 1900 was het gebruikelijk dat bij een overlijden de buren van de overledene werden ingeschakeld bij het verzorgen van de overledene en het verzorgen van de uitvaart. Men noemde dit burenhulp. Vanuit de gedachte rond de burenhulp is in januari 1918 de vereniging "De Laatste Eer" opgericht. De vereniging bestond uit leden woonachtig in een aantal straten in het centrum van Drachten en had een reglement opgesteld. Het doel van de vereniging was de overledene op waardige wijze ter aarde te bestellen. Op 20 januari 1933 is de vereniging "De Laatste Eer" gewijzigd in begrafenisvereniging "De Laatste Eer" nu met de doelstelling om overledene woonachtig in de hele plaats Drachten op waardige wijze ter aarde te bestellen.

Op 12 februari 1953 krijgt de vereniging statuten en een huishoudelijk reglement, deze worden bij Koninklijk Besluit goedgekeurd op 14 december 1953. Leden betalen contributie en bij overlijden wordt een pakket van diensten aangeboden. Uitvaarten worden in en buiten Drachten verzorgd.

In 1966 wordt de naam veranderd in Algemene Uitvaartvereniging "De Laatste Eer", de vereniging verzorgt begrafenissen en crematies. Leden betalen nu contributie voor een vergoedingsbedrag en niet meer voor een pakket.

Er vinden wijzigingen in de statuten plaats in 1978 en 1989.

Op 1 januari 1996 treedt in werking de Wet Toezicht Natura Uitvaartverzekeringsbedrijf. Verenigingen met meer dan 3000 leden vallen onder deze wet. De wet houdt in dat men een vergunning moet hebben voor het uitoefenen van een natura-uitvaartverzekeringsbedrijf. "De Laatste Eer", met in 1996 meer dan 10000 leden, valt onder de nieuwe wet en daartoe moeten de statuten, de rechtsvorm en de naam gewijzigd worden. Op 10 oktober 1996 vindt de statutenwijziging plaats. Algemene Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" wordt Onderlinge Uitvaartmaatschappij "De Laatste Eer Drachten" u.a.. Op 27 maart 1997 wordt door de Verzekeringskamer de vergunning verleend.

In april 2000 betrekt "De Laatste Eer Drachten" een eigen kantoorpand op de Torenstraat 1-a in het centrum van Drachten.

Per 20 januari 2005 is het adres van "De Laatste Eer Drachten" geworden Stationsweg 77, 9201 GJ te Drachten.

 ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;  ; ;  ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

 ;

Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA uit de rubriek uitvaartverzorging uit Drachten is gevestigd aan de Stationsweg 77 in DRACHTEN. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 0512-515827.

Diensten en producten voor uitvaartverzorging

Trefwoorden die horen bij Onderl. Uitvaartmaatschappij De Laatste Eer Drachten UA zijn o.a. :